RSS Flöde

Currykyckling gryta

Postat den

20120131-201707.jpg

Började med LCHF igår och idag vart det alltså denna måltid . Helt klart godkänd och vi hade blomkål till det . Ca 10.8 kolhydrater per portion blir det .

Currykyckling gryta 4 personer :

• Skär kycklingfiléerna i bitar. • Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i klyftor. • Bryn kycklingen i smör i en stor gryta. Tillsätt paprika, lök, curry och paprikapulver och låt fräsa cirka 3 minuter. • Tillsätt vispgrädde, crème fraîche, apelsinjuice, soja och peppar. • Servera med blomkålsris (se separat recept) och mullenusallad (se separat recept). Apelsinjuice tillsammans med curry ger en spännande smak men samtidigt är apelsinjuicen en källa till sötma. Välj bort juicen om du är mycket känslig för den söta smaken, grytan är god även utan.

Inköpslista:
600 g kycklingfilé
2 paprikor
2 lökar
5 msk smör
3 msk curry
1 msk paprikapulver
5 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche
2 msk apelsinjuice
2 msk soja
2 krm svartpeppar

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: