RSS Flöde

PM Praktisk Medicin 2011

Postat den

20111016-101029.jpg

Fick nys om denna app för någon vecka sedan och har nu kikat igenom den. I och med att man jobbar inom vården så verkade den intressant. Och det var den med ! Den tar upp de flesta sjukdomar och symptom och olika behandlingar för dem . Enkelt upplagt och lätt att hitta i den med. Detta är som boken som finns i handeln, men den är omgjord för just iPhone och iPad. Som utvecklarna skriver är detta inte en medicinsk lärobok, och det ska man kanske vara uppmärksam på innan man köper denna app. En bra app som sagt om du är intresserad av just detta ämne !

Priset på denna app ligger på 369 kr och finns att ladda ner i AppStore

Info om Appen från utvecklarna

Allmänmedicinen har i dag att i ett mycket högt tempo hantera ett brett spektrum av symtom och sjukdomar. Samtidigt som branschen hela tiden får nya direktiv från omvärlden med synpunkter på hur prioritera och agera.

Vi vill här beskriva öppenvården utifrån dess eget perspektiv. Vi tror inte att allmänmedicinen enbart kan beskrivas som en sammansmältning av direktiv branschen får från SBU, LMV, Socialstyrelsen, Landstingsförbundet, SPRI, WHO, Medicinska Forskningsrådet och angränsande specialistföreningars konsensusrapporter. Vi tror att allmänmedicinen rymmer något mer, samtidigt som den har att just hantera informationen och direktiven från omgivningen – detta i en ström av ofta diffusa symptom. Vi ser att mycket av aktuell forskning inte har en oselekterad öppenvårdspopulation som grund för resultaten. Direkt överföring av resultaten och rekommendationerna till den öppna vården med dess specifika arbetsförhållanden och ofta multipelt sjuka patienter är därför inte given.

PM Praktisk Medicin är ingen medicinsk lärobok utan mer en ”Kom-Ihåg-Lista”; ett Kompendium beträffande utredningar, differentialdiagnoser och behandlingsförslag relevanta för öppenvården och dess arbetssituation. Materialet är under många år och via många läkare insamlade erfarenheter och kunskaper som i PM Praktisk Medicin nu insamlats, strukturerats och hålls ständigt uppdaterat!

20111016-101040.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: