RSS Flöde

Comic Life for iPad

Postat den

20111015-185307.jpg

I Comic Life kan du kan dra och släppa beståndsdelarna till din egen serie. Du börjar med att välja vilken sorts seriesida du vill skapa, inklusive antalet rutor och layout.
Det går att förändra rutornas placeringar och storlekar senare. Mallarna är mer än godkända, och rätt charmiga . Comic Life kommer förinställt med A4 som sidstorlek. Under preferensmenyn går det att ändra detta till andra format, plus en massa storlekar anpassade till bloggar, webbsidor, och en del annat. Sedan väljer du ut bildmaterial från menyn.
Bildhanteringen är enkel och efter att du dragit och släppt en bild in i en serieruta kan du förminska, förstora, flytta och rotera din bild direkt i rutan. Comic Life anpassar automatiskt alla bilder till rutstorleken, så ofta slipper du göra något alls och kan gå direkt till att välja nästa bild.
Därefter väljer du typsnitt, typ av pratbubbla och skriver in vad du vill att personen på bilden ska säga. Du kan även ändra bakgrundsfärg i pratbubblorna.

Tycker det är en rolig och charmig app som man kan sitta och knepa ihop roliga seriestrippar i 🙂 Har testat Halftone med,men denna app känns mer rolig att ” göra serier ” i 🙂 Jag kan verkligen rekomendera denna app, och en kostar 38 kr i AppStore. Den finns även till iPhone och till din Mac dator.

20111015-185141.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: