RSS Flöde

Pepsi Baobab

Postat den

Var ju bara tvungen att testa denna nya Pepsi Max med
Smak av Baobab 🙂 Rätt söt , men god var den !:) Try it !

Lite info om Baoab :

Baobab kallas ibland för apbrödsträd och är vildväxande i Afrika och delar av Asien. Trädet ger stora ätliga frukter men också blad och frön äts. Baobab väntas snart bli godkänd som livsmedel och få säljas i EU.
Baobab, eller apbrödsträd, kan bli upp till 25 m höga med en mycket bred stamm som kan bli upp till 10 m i diameter. När stammen är ihålig kan vatten samlas där och göra nytta under torrtiden för befolkningen.

De färska bladen är vanlig färsk som sallad i Afrika. Vanligt är också att bladen torkas och pulveriseras. Pulvret kan sedan användas i matlagningen och i t.ex. Nigera gör man en soppa kallad kuka av det.

I Australien uppges bladen ha använts inom traditionell läkekonst. Bark och löv används mot feber och tros ha en antiinflammatorisk verkan. I Kalahari använder San-folket (bushmen) fröna som motgift mot det gift de använder på pilarna.

Den torkade kärnan av baobab sägs innehålla antioxidanter. Vitaminer och mineraler som ska finnas i högre nivåer är C-vitamin, riboflavin, kalcium, kalium och niacin. Fruktköttet uppges innehålla 300 mg C-vitamin per 100 g. Delar av frukten används mot feber, diarré och C-vitaminbrist.

Frukten är en populär färsk. Den går även att lösa upp i mjölk eller vatten vilket ger en populär dryck som också används som sås eller i bakning. Drycken fermenteras ibland vilket ger en alkoholhaltig dryck.


– Posted using BlogPress from my iPhone

Annonser

»

  1. Rena knarket ju! Jag hade rätt!! hehe

    Svara
  2. Det värsta jag smakat !!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: