RSS Flöde

Giana Sisters

Ovan: Super Mario Bros. till NES, The Great Giana Sisters till Amiga och Giana Sisters till Iphone.

Från : http://www.gamezine.se

Under slutet av 80- och början av 90-talet dominerade Nintendo plattformsgenren med sina Mario-spel. För de Nintendo-lösa nördarna som växte upp på den tiden krävdes ett substitut, och när The Great Giana Sisters släpptes till hemdatormarknaden 1987 erbjöds just ett sådant.
För att undvika rättsprocess gjorde folket bakom Giana Sisters några mindre justeringar: Mario och Luigi byttes ut mot Giana och Maria, svamparna mot bollar, goombas mot ugglor, mynten mot ädelstenar. I övrigt var Giana Sisters en skamlös plankning, och rättsprocess blev det så klart ändå.
The Great Giana Sisters var inte lika bra som Super Mario Bros – den där Miyamotiska fingertoppskänslan saknades – men det var ändå nog bra, och likt, för att stilla abstinensen tillfälligt.
23 år senare har det blivit dags för Giana-systrarnas Iphone-debut. Spelet är en portning av förra årets Giana Sisters till Nintendo DS och bjussar därmed på förfinade kontroller och en ny look. Här finns dessutom 80 helt nya banor. Men under det nya spelets glättiga yta döljer sig fortfarande ett plattformsspel av den gamla skolan. Det visar sig i den stegrande svårighetsgraden som är oerhört snyggt utförd; de första världarna rusar man igenom, den sista världen äter upp otaliga continues (som lyckligtvis är oändliga). Ännu tydligare blir det av att hoppandet ofta kräver millimeterprecision och perfekt tajming. Giana Sisters är lika oförlåtande idag som det var 1987. Precis som det ska vara alltså.

Köpte alltså detta spel på Appstore igår , för 22 kr , så det var ju inte ett alltför farligt pris ändå 😉 Hade hört en del om spelet innan , men inte direkt kikat vidare på det förrän nu . Och som alla säger så kommer nog inte Super Mario komma till iPhone , och det här är det närmaste du kan komma Super Mario. Samma känsla & roligt är det. Jag kan lova att du fastnar. Härligt är oxå det att det är dessa gamla tv spels ljud med i spelet med , vilket gör det ännu roligare att spela 😉

Rekomenderas starkt om du gillar Super Mario spelen , så tveka inte att köpa !

Lite skärmdumpar från min iPhone från spelet kommer här :


Posted using BlogPress from my iPhone

»

  1. Laddade ner det idag. Riktigt skoj måste jag erkänna 😀 Mariokänslan infann sig direkt 😀 Tack för tipset!

    Svara
  2. Javisst gjorde den 🙂 svårt att sluta spela bara , och för det priset så ar det ju Inge snack om saken att köpa det heller 🙂 många banor att lira med ju 🙂 super Mario skulle ju vara det ultimata till iPhone , men det lät ju som sagt aldrig komma :/

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: